dimanche 30 octobre 2011

SUNTEM TOTI ROMANI SI NE PASA!


Sambata, 30 octombrie a avut loc la Paris, pe Parvis des Droits de l'Homme la Trocadero o manifestatie a romanilor care traiesc in Franta prin care au dorit sa arate ca in Franta cei mai multi dintre noi sunt studenti, doctoranzi, ingineri, sefi de proiecte, antreprenori, medici sau pur si simplu muncitori. Acest eveniment a fost organizat cu suportul membrilor asociatiei ADERF (Asociatia Doctoranzilor si Studentilor Romani in Franta) care au avut sustinerea atit a asociatiilor Scoala Romana si Toti Romani dar si a altor grupuri sau persoane care sau alaturat acestei initiative. O manifestatie pasnica care a dorit sa transmita francezilor mesajul simplu "Romanii sunt ca voi". Bineinteles, nu au lipsit ecourile in presa scrisa si video atat de la Paris cat si de la Bucuresti.


Alaturat puteti gasi linkurile ce fac referire la aceasta manifestatie...



http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/je-suis-roumain-protestul-romanilor-in-franta-595155.html

http://stirileprotv.ro/stiri/international/s-au-saturat-sa-fie-facuti-hoti-si-cersetori-romanii-din-franta-au-protestat-in-fata-tour-eiffel.html

http://www.pluzz.fr/jt-19-20-paris-ile-de-france-2011-10-29-19h00.html

1 commentaire:

  1. Suntem mandri de voi. In mod traditional, romanii ii admira enorm pe francezi, de aceea multi dintre noi au fost extrem de jigniti de atitudinea francezilor. Mai ales ca discursul neplacut al dlui Sarkozy a fost urmat de jenantele glume in mass-media. De aici, reactionam fiecare cum putem, cu mijloacele noastre reduse (vezi postarea "Pubela" Bucuresti, cum sa n-o iubesti?, in http.silviacolfescu.blogspot.com ), dar abia acum, vazandu-va pe voi, am simtit ca suntem auziti acolo unde trebuie. Va multumim.

    RépondreSupprimer