Comunicate de Presa


afis lautarii

La Paris, Orchestra Nationala de muzica populara din Chisinau “Lautarii” a incins atmosfera din sala Le Palace.


Luni, 1 Aprilie Orchestra “Lautarii” condusa de maestrul Nicolae Botgros, alaturi de interpreti indragiti din Romania si Republica Moldova, au concertat in fata unei sali arhipline in sala Le Palace din Paris. Romani de pe ambele maluri de Prut au asistat in premiera la Paris la un concert de zile mari in cadrul Festivalului Zilele Basarabiei la Paris cu prilejul celei de-a 95-a aniversari a Unirii Basarabiei cu Romania. 

Melodia Dorul Basarabiei in interpretarea tinarului interpret Ion Paladi a dat startul unui program variat care a incantat publicul pe parcursul a peste 3 ore pline de emotii.
Cele peste 1000 de persoane prezente in sala au avut o intalnire de neuitat cu interpretii basarabeni Lidia Bejenaru, Nicolae si Sidor Glib, Ioana Capraru si Nicolae Cibotaru. Melodiile din repertoriul lor au readus dorul si lacrimile in ochii celor prezenti. O adevarata surpriza a fost prestatia scenica a celui mai tanar reprezentant din familia Lautarilor, Cristian Botgros care a reusit sa surprinda publicul printr-o prestatie muzicala excelenta alaturi de tatal sau Corneliu Botgros.
Invitata de onoare a acestei seri, cantareata de muzica populara Sofia Vicoveanca a adus din Bucovina, flori de cantec drag pentru romanii parizieni, ridicand in picioare intreaga sala. Cu elan tineresc si voie buna Doamna cantecului popular romanesc a reusit sa incinga atmosfera fiind aplaudata indelung de cei prezenti.
Concertul festiv al Orchestrei Lautarii din Chisinau a incheiat Festivalul Zilele Basarabiei la Paris din acest an. Organizatorii acestui eveniment, asociatiile Connexions Moldavie si Toti Romani din Paris au reusit sa-si uneasca fortele pentru ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului, stabiliti in Franta sa se reuneasca pentru cateva ore in inima Parisului intr-o atmosfera muzicala de exceptie. 
Speram ca Ziua Basarabiei, marcata in fiecare an pe 27 martie va fi si in continuare un prilej de intalnire si de cunoastere a adevaratelor valori culturale si istorice care ne unesc.
Aducem sincere multumiri publicului receptiv si tuturor celor care ne-au sustinut si incurajat:

Parteneri media: 

Gazeta Basarabiei

Parteneri asociativi: 

Jeunes Moldaves, 
Clubul Liberal Franta, 
Constelation Culture, 
Pro-Neamul France

Parteneri: 

Paris Saint-Cloud Hotel
VL AUTOS
OV-VA TOURS
Restaurant La Ferme de Malicorne
Ambiance Deco

Multumiri: 

Biroul Relatii cu Diaspora (Chisinau, Dl Victor Lutenco)
TAROM (Paris, Dna Gabriela Oproiu)
Restaurantul BUTOIAS (Chisinau, Dna Valentina Alexa)
Pentru detalii si informatii contactati:

Violeta Gritcan, Connexions Moldavie: 

Valentin Mazarescu, Asociatia Toti Romani
totiromani@gmail.com
tél: +33650487998

Mihai Dobrin: 
  

 

 

 

 
Concert cu Cristofor Aldea Teodorovici de Ziua României la Paris


Românii de pe ambele maluri de Prut s-au întâlnit la Paris pentru a sărbători împreună Marea Unire.

Cu ocazia Zilei României, Asociația “Toți Români - Tous Roumains” din Paris, a organizat luni, 3 decembrie 2012 o serata romanească, avându-i alături pentru un concert festiv pe oaspeții de la Chișinău, Cristofor Aldea-Teodorovici și formația THEODORO & BURLACU JAZZ BAND.

Cristofor a interpretat atât muzică jazz dar și melodii din repertoriul părinților săi, regretații Doina și Ion Aldea-Teodorovici ce au ridicat sala în picioare.

Concertul a fost urmat de un pahar de vorba romaneasca cu bere Ursus si Chisinau precum și vinuri din România și Republica Moldova. Mai multe detalii despre eveniment gasiți pe situl nostru www.totiromani.orgMenționăm ca acest eveniment a fost un eveniment asociativ non-profit și non-electoral organizat pe bază de voluntariat de echipa Toți Români-Tous Roumains din Paris cu sprijinul partenerilor săi.

Cristofor Aldea-Teodorovici este un interpret de excepție din Republica Moldova, având concerte atât în Europa cât și în Statele Unite ale Americii. Cristofor surprinde plăcut prin stilul său aparte de interpretare muzicală și prin personalitatea sa.
De zece ani Cristofor Aldea-Teodorovici conduce festivalul internațional de muzică ușoară de la Chișinău « Doua Inimi Gemene » în memoria părinților săi Doina și Ion Aldea-Teodorovici promovând astfel noile talente.

Asociația Toți Români - Tous Roumains (Franța)
Pentru detalii privind asociația Toți Români ne puteți contacta:

Violeta Gritcan
Email: totiromani@gmail.com .

Valentin Mazarescu, Asociatia Toti Romani
totiromani@gmail.com
tél: +33650487998Anul Doina si Ion Aldea Teodorovici incepe la ParisDoina si Ion Aldea Teodorovici sunt, indiscutabil, alaturi de Grigore Vieru, cei care au reaprins in inimile tuturor romanilor din Basarabia iubirea pentru limba romana si  neamul romanesc.

Amintirea lor se pastreaza vie si acum. Melodii precum “Eminescu”, “Maluri de Prut” sau “Limba Noastra” dau fiori oricarui roman, desi de la trecerea in nefiinta a celor doi artisti au trecut deja 20 de ani.

Pe 9 februarie in Sala Mare a Primariei Arondismentului 16, Departamentul Românilor de Pretutindeni și asociatiile Connexions Moldavie si Toti Romani ii aduc pe scena pe Cristofor Aldea-Teodorovici si Adriana Rusu  acompaniati de Dorel Burlacu si Gheorghe Postoronca ce vor canta publicului prezent melodiile celor doi artisti emblematici ai romanilor, deschizand in premiera, ANUL DOINA SI ION ALDEA-TEODOROVICI.

Mai mult decat atat, actorul Nicolae Jelescu, autorul unui CD audio emotionant, “Scrisoare din Basarabia”,  va recita poezii din opera lui Grigore Vieru, Adrian Paunescu, Marin Sorescu și mulți alți poeți extraordinari ai neamului nostru.

Va invitam asadar sa fiti prezenti, joi 9 februarie 2012, incepand cu ora 20h00 la Primaria Arondismentului 16,  71, Avenue Henri Martin, 75016 (Metro 9, statia Rue de la Pompe) intr-un concert extraordinar dedicat Anului Doina si Ion Aldea Teodorovici.

Acest eveniment este sustinut de Ambasada Republicii Moldova in Franta si Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni,  și  apartine asociatiei “Doua Inimi Gemene”.

Mai multe detalii puteti afla consultand siturile internet a asociatiei Connexions Moldavie - www.connexions-moldavie.eu si asociatiei Toti Romani - www.totiromani.org.Pentru cereri de interviuri vă rugăm sa contactați Asociația “Toți Români” la numărul de telefon 00 33 6.72.90.90.12, contact@totiromani.org, Violeta Gritcan violeta@connexions-moldavie.eu sau Valentin Mazarescu totiromani@gmail.com


Toti Romani, toti solidari pentru Ioana.


Micuta Ioana Estera Cojoc, soarta careia nu ne-a lasat indiferenti si pentru care zeci de romani din Franta s-au solidarizat  in aceste momente importante pentru destinul ei, a sosit la Paris impreuna cu tatal ei, duminica 20 noiembrie 2011.

Maine, 23 noiembrie, Ioana va fi internata pentru investigatii si analize la spitalul Fundatiei Rotschild din Paris. Operatia la care va fi supusa, este programata pentru miercuri, 30 noiembrie, ziua in care Ioana va implini 2 anisori. Speram ca aceasta operatie va fi un cadou mult asteptat pentru vindecarea ei.

Ioana impreuna cu familia ei, au nevoie in continuarea de noi. Il puteti contacta pentru incurajari sau pentru a afla care este starea Ioanei pe tatal ei, domnul Aurel Cojoc la telefonul: 06.34.55.92.62 sau il puteti vizita la adresa: Maison des Parents, 78 Rue de Romainville 75019 Metro 11 sau 3bis Porte des Lilas.Migratia prin ochii a doi scriitori. Prezentare de carte la Paris

Dezradacinati de tara si refugiati in cuvantul scris, doi romani vorbesc despre ei si despre fiecare dintre noi. Doua romane care elibereaza suferinte si inchid destine irevocabil schimbate.Prezentare de carte la Paris, Lilia Bicec si Albert Catanus

Lilia Bicec si Albert Catanus au gasit forta de a marturisi experienta lor de romani imigranti, unul in Italia, celalalt in Spania. Romanele lor, unul epistolar si intim, celalalt de un realism muscator, au fost prezentate vineri, 4 noiembrie 2011 in cadrul programelor Spatiului Cultural si Informational Roman din Paris. Evenimentul a fost organizat de asociatiile “Toti Romani” si “Connexions Moldavie” si gazduit de Oficiul Roman de Turism din Paris.

Ziarista basarabeana Lilia Bicec, construieste in  “Testamentul Necitit - Scrisorile unei mame plecate la munca in Occident”  confesiunea unei femei care isi asuma in anul 2000 riscul si responsabilitatea imigrarii ilegale din Republica Moldova catre Italia.

In “El sueno Espagnol - Jurnalul unui Capsunar”, Albert Catanus creeaza portretul fara masca al unei comunitati de imigranti romani in Spania. Realitati traite si comportamente radical schimbate intr-un mediu care permite atingerea rapida a intereselor personaleSpaţiul cultural şi informaţional “Toţi Români” din Paris a apărut la iniţiativa unor tineri originari din România si Republica Moldova, stabiliţi la Paris. El îşi propune crearea unui spaţiu de comunicare si cunoaştere reciprocă, de promovare a valorilor culturale si naţionale comune de pe ambele maluri de Prut. Proiectul beneficiază de sprijinul Administratiei Fondului Cultural Naţional din Romania (www.afcn.ro)Formația “Gândul Mâței” deschide Spațiul Cultural și Informațional din Paris al asociației “Toți Români”Gândul Mâţei încântă publicul român de pe ambele maluri ale Prutului de 15 ani. Carismaticul Nicu Tărnă şi colegii săi au adus la Paris energia si caracterul rockului in limba română din Basarabia. Cei care cer “Cotlete” cu “mari pistolete”, care ne spun cum se bea vinul “La Ciocana” sau care ne arată calea spre inimă cu balada rock “Am să vin” au încins publicul până la incadescenţă.

Spaţiul cultural şi informaţional “Toţi Români” din Paris a apărut la iniţiativa unor tineri originari din România siRepublica Moldova, stabiliţi la Paris. El îşi propune crearea unui spaţiu de comunicare si cunoaştere reciprocă, de promovare a valorilor culturale si naţionale comune de pe ambele maluri de Prut. Proiectul beneficiază de sprijinul Administratiei Fondului Cultural Naţional din Romania (www.afcn.ro)


Deschiderea programelor Spatiului cultural si informational "Toti Romani" din Paris

Sesiunea de comunicari "Managementul Proiectelor Culturale" adresata asociatiilor romanesti din Paris organizata in perioada 5 - 9 august a debutat in sala Ambasadei Romaniei in Paris programul Spatiului Cultural si Informational "Toti Romani". Invitatul de onoare al sesiunii de comunicari a fost directorul Administratiei Fondului Cultural National Roman, PETCU CRISTIAN VASILE. 
Acest proiect este realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National Roman (afcn.ro).